Fellesdel

Avviksmelding

4.6.6 Bruk av kjøkken og øvrige fellesarealer

PROSEDYRE

Kap 4. Personal

P-4.6.6

 Bruk av kjøkken og øvrige fellesarealer

BRUK AV KJØKKENET – OG ØVRIGE FELLESAREAL

1. Hensikt og mål

Å sikre at våre fellesarealer, og særdeles kjøkkenet, holdes rent og ryddig.
Å sikre god hygiene og trivsel ved bruk av kjøkkenet.   

2. Ansvar

Generalsekretæren er ansvarlig for prosedyren.
Personalleder er ansvarlig for oppdatering av prosedyren.
Linjeledere er ansvarlig for at ansatte i linjen er kjent med prosedyren.
Alle ansatte er ansvarlig for å følge prosedyren.

3. Beskrivelse
3.1 Beskrivelsen gjelder for kjøkken både i 5. og 6.etasje.

  • Møter: Den enkelte har ansvar for å rydde opp etter seg når en har hatt møter eller laget mat til lunsj. 
  • Oppvask: Sett kopper og kar inn i oppvaskmaskinen hvis den ikke er full. Hvis den er full, skyller du av tallerkner og kopper og stabler det i oppvaskkummen slik at det ser ryddig ut. Tørk av benken på kjøkkenet og de bordene det har vært spist ved. Sørg for at kopphåndklær henges opp, kluter skylles og henges opp.
  • Kjøleskapene: Hold orden i kjøleskapene. Hvis du setter privat mat eller drikke i kjøleskapet, skal det merkes med navn. Mat som det ikke står navn, er til til fri avbenyttelse. Sørg for at det kastes hvis det ikke lenger kan spises.
    Kjøleskapet i 6. etasje brukes til å oppbevare mat til møter og pålegg til lunsjmat, og det er viktig at den enkelte tar ansvar for det som er sitt og ikke lar rester bli stående og råtne. 
  • Tidsuret:  En ekstra viktig sak: La støpslet med tidsur stå i! Det skal forhindre at kaffekolber og vannkoker blir stående på og forårske brann.

3.2 Øvrige fellesareal

Hold god orden i øvrige fellesareal som korridorer, møterom og arealer i tilknytning til kopimaskinene.  Ta ansvar for det som er ditt og rydd etter deg. Det skaper trivsel for oss som jobber her og er hyggelig for dem som kommer utenfra.

4. Kontroll

5. Referanser

 

6. Vedlegg

 

Godkjent av:
Generalsekretær

Saksbehandler:
Personalleder

Gyldig fra:
01012010
Versjon: 001

Sist endret:
10.8.2016